OKB publikon shifrat alarmante: Çdo 11 minuta vritet një grua nga një...

OKB publikon shifrat alarmante: Çdo 11 minuta vritet një grua nga një anëtar i familjes së saj

67
SHPËRNDAJE
Crime scene police tapes in front of a dark alley.

Kryetarja e Zyrës së OKB-së për Drogën dhe Krimet (UNODC), Ghada Fathi Waly tha se çdo 11 minuta një grua ose një vajzë vritet nga një anëtar i familjes së saj.

Në një deklaratë me shkrim me rastin e Ditës Ndërkombëtare për Luftën kundër Dhunës ndaj Grave 2021, Waly tërhoqi vëmendjen mbi uljen e të drejtave të grave për shkak të dhunës në rritje brenda familjes dhe pandemisë së COVID-19.

Ajo ndau informacionin se sipas raportit të publikuar nga UNODC, 47 mijë gra ose vajza janë vrarë nga një pjesëtar i familjes ose nga një i afërm i tyre në vitin 2020.

S'KA KOMENTE