Numer i ulet kerkesash per leje ndertimi ne Fier

Numer i ulet kerkesash per leje ndertimi ne Fier

307
SHPËRNDAJE

Sektori i ndërtimit nga viti ne vit po jep sinjalet e tkurrjes. Ky sektor qe me pare perbente nje nga sektoret e rendesishem te ekonomise dhe punesimit ka marre nje renie te thekssuar .

Sektori  ndertimit vecanerisht i pallateve apo banesave  ka ardhur ne renie jo vetem  për shkak te reduktimit te shitjeve por edhe te kritereve te shumta dhe te forta ligjore .

Eksperte te njohur ne fushen e ndertimit kane thene se investitoret e ndertimit te pallateve shumekatesh ne Fier thuajse jane zeruar.

Sektori i ndertimit ka pesuar renie pas bumit te ndertimeve qe pesoi vendi ne 20 vitet e fundit .Shume objekte banimi kane mbetur ende pa u shitur dhe nuk ka me investitor te marr riskun per te ndertuar

Sipas te dhenave te bashkise Fier vetem ne kete periudhe te ketij viti jane  dhene 5 leje infrastrukture, 15 leje rikonstruksioni ,43 leje ndertimi dhe 24 deklarata paraprake( ndertim catie , mure rrethues ,etj).

Te gjitha te dhenat sa me siper i perkasin 9 Njesive te Administrimit te Bashkise Fier

 

 

 

S'KA KOMENTE