Nuk pranuan të vaksinohen, pezullohen 92 mjekë dhe infermierë në Greqi

Nuk pranuan të vaksinohen, pezullohen 92 mjekë dhe infermierë në Greqi

1734
SHPËRNDAJE

Ashtu siç ishte paralajmëruar më herët, autoritetet pezulluan nga puna 92 punonjës të shëndetësisë në një Spital në Ksanthi të Greqisë, pasi nuk pranuan të vaksinohen kundër Covid-19.

Ky vendim është ndërmarrë në zbatim të urdhrit për vaksinim të detyruar të personelit mjekësor.

Punonjësit e pezulluar përbëjnë 14% të personelit të penalizuarm, një shifër kjo shumë e lartë.

Shkarkimi i punonjësve ndikon dhe prek sistemin shëndetësor në një kohë kur vendi po përballet me shifra në rritje të të infektuarve dhe viktimave si pasojë e infektimit me koronavirus.

Sindikata e Punonjësve të Spitalit gjithashtu mbështeti vaksinimin, duke shprehur pakënaqësinë e tij të fortë me mënyrën e detyrueshme të masës dhe efektet e saj në sistemin e Shëndetit Publik të Ksanthi.

S'KA KOMENTE