Nis java e vaksinimit te hapur per 18 vjecaret ne FIER

Nis java e vaksinimit te hapur per 18 vjecaret ne FIER

240
SHPËRNDAJE

Ka nisur vaksinimi i moshes mbi 18 ne qendrat shendetesore dhe vaksinimit ne Fier.

Për nje jave me radhë të gjithë te rinjeve u jepet mundësia të imunizohen në një prej pikave të vaksinimit masiv qe jane caktuar qendrat shendetesore ne cdo rajon dhe njesi vendore

Sipas Mirela Mitre Drejtore e Njesise Vendore Kujdesit Shëndetësor ne Fier janë më shumë 51 mije vaksina coronovac dhe sputnik ne dispozicion te kryerjes se vaksinimit per te rinjte. Edhe pse ka pasur nje interesim te ulet nga te rinjte kerkohet qe ne emer te mbrojtjes se jetes te kryhet vaksinimi i te rinjeve.

Nga autoritetet shëndetësore bëhet e ditur gjithashtu se ne diten e sotme po perdoret vaksina kineze Coronavac nderkohe qe sasia e vaksinave eshte e mjaftueshme dhe nuk ka probleme apo mungesa te vaksines.Qe nga fillimi i pandemise ne Fier jane vaksinuar mbi 61 shtetas. Per drejtuesen e NjVKSh ne Fier fasha e vaksinimit te moshes mbi 50 vjec thuajse ka perfunduar

S'KA KOMENTE