Nena u vra nga bashkeshorti ne Ballsh,Gjykata Fier jep kujdestarine dajes se...

Nena u vra nga bashkeshorti ne Ballsh,Gjykata Fier jep kujdestarine dajes se femijeve

445
SHPËRNDAJE

Eshte zhvilluar sot seanca perfundimtare per vendosjen e kujdestarise se femijeve te Ballshit nena e te cileve u vra barbarisht nga bashkeshorti Gazmend Musta ne 2 janar 2019

Vendimi i gjykates Fier

Pranimin e kerkeses se kerkuesit/paditesit Gjyshmir Caushaj.
Vendosjen ne kujdestari te te miturve Jonida Musta, e bija e Gazmend dhe
Gentjana dtl. 17.01.2009 dhe Florian Musta, i biri i Gazmend dhe Gentjana,
datelindja 24.11.2015.
· Caktimin si kujdestar ligjor te tyre shtetasin Gjyshmir Caushaj, daja i femijeve
se mitur.
· Rrezimin e kerkeses se paleve kerkuese Bedri Musta dhe Lumturi Musta prinderit e vrasesit
Të regjistrohet vendosja e kujdestarisë në regjistrin e kujdestarisë që ndodhet
pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier.
Nje kopje e ketij vendimi brenda 10 ditëve nga marrje forme te prere të vendimit, ti
njoftohet Zyrës se Gjendjes Civile Bashkia Ballsh per te bere shenimet perkatese.
Shpenzimet gjyqësore ne ngarkim te paleve kerkuese.
Kundër këtij vendimi lejohet të bëhet ankim,brenda 15 (pesëmbëdhjete) ditëve në
Gjykatën e Apelit Vlore, afat ky qe fillon nga dita e nesërme e njoftimit vendimit te
arsyetuar.

NGJARJA
Krimi i rende nw familje ka nisur ne pasditen e 2 janarit ku e ftuar ishte edhe 18-vjeçarja Merisa Caushaj. Gentiana ka kërkuar që të shkojë për vizitë tek prindërit të cilët jetonin në fshatin Drizar, por këtu ka ndeshur në kundërshtimin e bashkëshortit të saj.

Pas debateve me bashkëshortin ajo është shprehur se do të merrte fëmijët dhe do të shkonte vetë në fshat. Debati me Gentianen ka sjelle reagimin e ashper te Gramozit deri ne aktin e tmerrshem vrastar  duke rrëmbyer thikën dhe goditur bashkëshotren Gentianen dhe motren e saj qe ka ndërhyrë për ta ndihmuar.

Prej disa kohesh çifti jetonte në një banesë me qera në lagjen “5 Shkurti” në Ballsh. 34-vjeçari ishte emigrant në Greqi dhe ishte kthyer për festat e fundvitit.

S'KA KOMENTE