Ne Fier e Patos 12 mesues me Covid, DAR zbaton skenaret e...

Ne Fier e Patos 12 mesues me Covid, DAR zbaton skenaret e percaktuar nga MASR

382
SHPËRNDAJE

Ne arsimin 9- vjeçar mesimi po vijon sipas skenareve qe ka perzgjedhur secila shkolle
Cikli Arsim Fillor , po vijon me frekuentim te rregullt ne shkolle, ndersa cikli AMU po vijon me mesim te alternuar pra ne shkolle dhe online .
Kjo kryesisht ne shkollat qe kane numer te madh te nxenesve.
Ne shkollat qe kane nje numer te vogel te nxenesve,procesi po vijon ne mjediset e shkolles.
Ne shkollen “Meleq Gosnishti” ne Patos cikli Arsim Fillor po vijon mesimin ne ambientet e shkolles ndersa cikli AMU do ta ndjek mesimin online per dy jave sipas njoftimit zyrtar qe na percjell institucioni perkates i shendetesise!
Ne te gjitha rastet ,kur kemi mesues te prekur nga Covit-19 , apo mesues te karantinuar , nga zyrat vendore arsimore perkatese, behet menjehere zevendesimi i mesuesve sipas profilit perkates ,duke respektuar radhen e Portalit “Mesues per Shqiperine”,per mos te lene asnje dite nxenesit pa mesim

Nderkohe edhe ne ne 52 shkollat e arsimit publike te Fierit vijon mesimi normalisht sipas skenareve te percaktuar. Drejtuesja e ZVA Fier Majlinda Hyka eshte shprehur se jane konstatuar 4 mesues me covid por eshte ndjekur procedura e zvendesimit te tyre me mesues te tjere nderkohe qe ne shkolla vijohet mesimi normalisht dhe nuk ka vend per panik edhe pas rasteve te konstatuara ne Patos.

S'KA KOMENTE