Naftetaret e Ballshit ne proteste : “Nuk kerkojme lemoshe por rifillimin e...

Naftetaret e Ballshit ne proteste : “Nuk kerkojme lemoshe por rifillimin e punes”

361
SHPËRNDAJE

Ish punonjesit e Kombinatit te Perpunimit te Naftes ne Ballsh jane ngritur serish ne proteste e cila eshte mbajtur para dyerve te kesaj uzine. Sipas naftetareve protesta e sotme kerkon ti jap nje mesazh qeverise dhe kryeministrit per te mbajtur premtimin per rivenien ne pune te uzines , rikthimin e tyre ne pune dhe rikthimin e pagave te prapambetura 14 te fituara me gjyq ndersa 10 te tjera nuk kane marre te drejten ligjore.

Naftetaret kane rinisur protesten pasi nuk jane dakort me pagesen 30 mije leke te reja ne muaj per tu trajtura pee dy vite me radhe dhe mbi te gjitha as kjo nuk eshte firmosur.

Naftetaret jane shprehur gjithashtu se protesta e tyre ka nisur dhe do te vijoje pasi vendimi i qeverise per tu trajtuar me kete pagese 30 mije leke ne muaj eshte per te na vene ne gjume pasi nga levizjet e fundit po planifikohet demolimi i uzines. Ne nuk do ta lejojme kete veprim pasi do te perballen me protesta te fuqishme. Naftetaret jane shprehur se brenda ambjenteve te uzines jane futur kontenier cka do te thote sipas naftetareve se ka levizje per demontimin e kesaj uzines

S'KA KOMENTE