Ministria e Jashtme ruse : Armë të rënda ndodhen në Bosnje, Kosovë,...

Ministria e Jashtme ruse : Armë të rënda ndodhen në Bosnje, Kosovë, Shqipëri, potencial për tregun e zi

172
SHPËRNDAJE

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova, tha se vendet perëndimore injorojnë faktin se dërgesat e armëve në Ukrainë do të çojnë në shfaqjen e një tregu të zi për armët, veçanërisht në Evropën Perëndimore.

“Ata besojnë se kjo është një biletë me një drejtim. Epo, në fakt jo, pse? Ata besojnë se heqin qafe armët e vjetruara duke i dërguar ato në Ukrainë ose në një vend të tretë, dhe ata detyrojnë pajisje të vjetra në Ukrainë,” tha ajo, cituar nga TASS.

“Megjithatë, ata harrojnë se kjo dërgesë e armëve në Ukrainë do të çojë në shfaqjen e një tregu të zi armësh, veçanërisht në Evropën Perëndimore”, vazhdoi Zakharova.

Zakharova sqaroi më tej se deri më tani autoriteti i vendit furnizues ka heshtur për këtë çështje. Por ekspertët e pavarur dhe strukturat e lidhura me të, si Interpoli, tashmë po japin alarmin.

“Ata e kuptojnë se çfarë do të ndodhë me gjithë këtë. Sipas raportimeve të mediave, bandat ndërkombëtare të krimit kanë zhvilluar një plan loje për eksportet e armëve nga Ukraina, duke përfshirë armët e rënda. Dhe disa armë tashmë janë në Bosnje, Shqipëri, Kosovë, etj.” tha Zakharova.

S'KA KOMENTE