Merr permasa divorci ne Fier, me qindra familja te ndara

Merr permasa divorci ne Fier, me qindra familja te ndara

2363
SHPËRNDAJE

Shifer tronditese divorci ne Fier. Ne 11 muaj me qindra familja te ndara . Sipas te dhenave te shprehura nga gjykata e rrethit gjyqesor Fier vetem per kete periudhe te vitit 2019 (Janar Nentor)ne gjykaten e rrethit gjyqesor ne Fier jane depozituar plot 530 kerkesa per zgjidhje martese nga te cilat 90% kane marre zgjidhje perfundimtare ndersa vetem 4%jane pushuar pasi kane mundur te pajtohen.

Shifrat flasin per nje fenomen ne rritje per cdo vit .Krahasuar me te njejten periudhe te vitit te kaluar ka nje rritje me rreth 85 divorce me shume

Sipas psikologeve problemi me i madh eshte jo vetem nje shperberja e familjes por edhe e drames qe perjetojne femijet pasi jane ata qe e perjetojne me shume kete ndarje .Shkaqet qe cojne bashkeshortet ne zgjidhje te marteses apo divorcit jane te natyrave te ndryshme por me te shumtat jane divorcet per shkaqe social -ekonomike dhe emigrimi.

S'KA KOMENTE