Mbërrijnë në Vlorë dy TEC-et lundruese

Mbërrijnë në Vlorë dy TEC-et lundruese

118
SHPËRNDAJE

Kanë mbërritur në Vlorë 2 anijet të cilat transportojnë dy TEC-et lundruese të marra me qera nga everia shqiptare të cilët do të prodhojnë energji elektrike duke djegur qindra tonë naftë në ditë. 

Për momentin dy anijet tec, ndodhen në zonën e petroliferës italo-shqiptare në pritje të infrastrukturës për ankorimin e tyre final. Pritet të nisë puna për montimin e tyre në mënyrë që të kompletohen me aksesorët e nevojshëm që i kanë të çmontuar. Për efekt sigurie gjatë transportit tubat dhe aksesorët çmontohen.

Ndersa pritet te nis puna sa i perket ngritjes së Infrastruktures civile për ankorimin në vendin ku do te qendrojne, thellimin e zones detare, qe do te jete zona e triportit ku do të qendrojnë për dy vjet , gjithashtu Lidhja me sistemin e transmetimit të energjisë elektrikë nëpërmjet nënstacionin e TEC-it të Vlorës dhe Nënstacionin 220KV në Babicë, si dhe infrastruktura e furnizimit me lëndë djegese qe eshte naftë. 

Anijet do furnizohen nga tankerat pra vendi i stokazhit është petrolifera që është distance e shkurter rreth aseteve. Pritet që gjenerimi i energjisë të nisë në janar 2023, dhe energjia e prodhuar prej tyre të siguroje rreth 15% të kërkesës për energji qe ka vendi. 

Sa i përket TEC-it lundues pati nje protestë nga ambientalistët sipas të cilëve kjo do të shkatërronte mjedisin dhe turizmi në Vlorë, reagime ka pasur edhe nga opozita ndërsa nuk ka pasur një reagim nga qytetarët apo shoqëria civile në Vlorë, të paktën deri në këto momente.

S'KA KOMENTE