Vetëm përmes shenjave kuptojmë nëse dikush na gënjen

Vetëm përmes shenjave kuptojmë nëse dikush na gënjen

61
SHPËRNDAJE

Në përditshmëri na ndodh shpesh që persona të caktuar na gënjejnë.

Por, lajmi i mirë është se zbulimi i këtyre gënjeshtrave është më i lehtë se që kemi menduar, transmeton Telegraf.

Analisti i sjelljeve dhe eksperti i gjuhës së trupit, Dr Lilian Glass, e cila ka punuar me FBI-në për demaskimin e mashtrimeve, thotë se kur dëshironi të kuptoni nëse dikush nuk është i sinqertë, duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë shprehjeve të fytyrës, gjuhës së trupit dhe mënyrës si flasin.

E ndryshojnë pozitën e kokës shumë shpejt

Nëse e shihni dikë duke e lëvizur kokën shpesh kur i bëni pyetje të drejtpërdrejt, ai mund të jet duke ju gënjyer.

Frymëmarrja e tyre ndryshon

Dikush kur është nervoz dhe po të gënjen, ai fillon të marrë frymë më rëndë. Shpatullat iu ngritën dhe zëri iu bëhet më i cekët.

E prekin ose mbulojnë gojën

Personat që gënjejnë në mënyrë të paqëllimshme e mbulojnë gojën kur dëshirojnë të shmangin një pyetje.

Instinktivisht mbulojnë pjesë të ndryshme të trupit

Me siguri që keni prekur një “nerv” nëse dikush i lëvizë duart për të mbuluar fytin, gjoksin, qafën, kokën apo abdomenin.

Të shikojnë pa i kapsitur sytë

Kur njerëzit gënjejnë, është e zakonshme për ta të thyejnë kontaktin me sy, por gënjeshtari mund të shkojë edhe më tutje për të mbajtur kontaktin me sy vetëm për t’ju kontrolluar dhe për t’ju manipuluar.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.