Papa Françesku kërkon impenjim më të madh per familjen

Papa Françesku kërkon impenjim më të madh per familjen

49
SHPËRNDAJE

Papa Francesku ka publikuar udhëzime të reja mbi jetën familjare nepermjet te cilave  Kisha duhet të tregojë më shumë mirëkuptim ndaj realitetit modern.
Dokumenti, ka bazë të dy Sinodet qe flasin per kete çështje.

Kjo eshte pritur me padurim nga 1.3 miliarde katolikë të botës.
I titulluar “Mbi Dashuria në familje”, botimi nuk e ndryshon doktrinën katolike.
Papa Françesku bën thirrje priftërinjve për ta ushtruar me mprehtësi dhe kujdes kapitullin “familja e plagosur” dhe të jetne te mëshirshëm, dhe jo gjykues.
Ai kritikon individualizmin që eshte perhapur në Perëndim për vlerësimin e kënaqësinë  personale mbi nevojat e bashkëshorteve të tyre.
Duke thënë po për edukimin seksual, ai argumenton qe duhet të jetë brenda kornizës së edukimit rreth dashurisë.
Theksohet se prifterinjte duhet te jene te kujdesshem ne edukimin çifteve per rendesine e marteses dhe familjes.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.