Keshilla ndricimi për ta bërë hapësirën e vogël te duket më e...

Keshilla ndricimi për ta bërë hapësirën e vogël te duket më e madhe

143
SHPËRNDAJE

Ekzistojnë disa teknika të mençura të projektimit të përdorura posaçërisht për dhoma të vogla për t’i bërë ato të duken më të madh se madhësia e tyre aktuale.

 

Në këtë artikull ne do të përpiqemi t’ju tregojmë bazat e ketyre teknikave. Ndriçimi ka ndikimin më të madh në dizajnin e brendshëm. Një projektues i mire mund të ndryshojë tërësisht perceptimin e një hapësire jetese vetëm duke ndryshuar ndriçimin.Për më tepër, burimi i ndriçimit nuk duhet të jetë domosdoshmërisht llamba e tavanit konvencional, si llambadar, varëse ose dritat e ndërprera. Një zgjidhje e zgjuar mund të jenë ndricuesit e tavolinës dhe ndricuesit e dyshemese. 

 

Vendosni ndicuesin e tavolines tek tavolina e kafes ose afër saj dhe me ndihmën e ndricuesve të dyshemese ndriçoni qoshet qe mbeten të errëta. Shtoni ndricues mural për të ndriçuar vendet e leximit (mbi karrige ose divane) si dhe ne korridore. Nëse jeni duke krijuar një skemë ndriçimi për një kuzhinë, mos e nën vlerësoni kurrë rolin e ndriçimit nën kabinet. Nuk është vetëm për çështje estetike, por më së shumti praktike, duke e bërë më të lehtë rutinën tuaj të gatimit. Tani shikoni gjashtë këshillat themelore të ndriçimit që patjetër mund t’ju ndihmojnë të rinovoni hapësirën tuaj të jetesës, ta bëni atë më elegante dhe bashkëkohore, të zgjeroni hapësirat e vogla me zgjidhje bashkëkohore të ndriçimit të brendshëm. 

      

2. Përdorimi i pasqyrave
Një mënyrë shumë e njohur dhe e qartë e dekorimit të dhomave të vogla janë pasqyrat e varura në mure të bardhë dhe të ndriçuar mirë. Kjo është një teknikë e thjeshtë dhe e lirë e përdorur nga projektuesit për vite me rradhë.

Për me shumë fikasitet ndiçuesit duhet të jenë të drejtuar drejt mureve duke u kombinuar dhe me ndriçuesit mural. Sipërfaqet me shkëlqim, sendet e qelqit dhe pasqyrat reflektojnë dritën, duke e bërë dhomën të duket më e madhe seç është në të vërtetë.

    

3. Përdorimi i spoteve


Për të ndryshuar madhësinë e dhomës vizualisht, për dorni teknika të tilla si ndryshimi I sasisë dhe drejtimit të dritës që pasqyrohet nga muret, tavani dhe dyshemeja. Një zgjidhje shumë e popullarizuar për dizajnin e ndriçimit të hapësirës së vogël është ndriçimi me spote. Për të theksuar dizajnin tuaj dhe për t’i bërë zonat e vogla të duken më të mëdha, përdorni ndriçim tavanor të kombinuar me dritat moderne murale dhe ndriçuesit statikë të dyshemesë që sigurojnë ndiçimin e plotësuar së bashku me spotet.

  

4. Drjetimi i dritës në tavan
Një mënyrë tjetër për të zgjeruar vizualisht dhomën e vogël është drejtimi I dritës në tavan duke përdorur ndriçimin bashkëkohor të spoteve me shina së bashku me ndiçuesit e dyshemesë dhe ata mural. Ndriçuesit me ngjyrë të bardhë me ndriçim të fortë gjithmonë e bëjnë dhomën të duket më e gjerë.

    

5. Ndriçimi i korridorit
Përdorimi i spoteve me shina në korridore ose ambjente të ngushta bën të mundur drejtimin e rrezes së dritës në muret e korridorit në kënde të ndryshme. Rregullimi i këndit në mënyrë korrekte mund të zgjerojë këto hapësira të ngushta dhe t’i bëjë ato më tërheqëse dhe miqësore.

 

6. Përdorimi i ndriçuesve mural


Nuk rekomandohet përdorimi i ndicuesave tavanorë të vendosur përgjatë vijës së mesme të dhomës në rast se keni nevojë të bëni një hapësirë të ngushtë dhe të gjatë të duket më e ajrosur dhe e gjerë. Kjozgjidhje e gabuar vetëm do ta bëjë këtë dhomë edhe më të gjatë dhe të ngushtë. Për të rregulluar situatën, vendosini dritat përgjatë një prej mureve në një vijë të drejtë. Shtojini disa drita murit, dhe do të shihni se si kjo do të transformojë pamjen e tërë kësaj zone.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.