Hekurudha me pamjet fantastike “Rhaetian”

Hekurudha me pamjet fantastike “Rhaetian”

99
SHPËRNDAJE

Gjermanisht: Rhätische Bahn, italisht: Ferrovia Retica, Rome: Viafier Retica), shkurtuar RhB, është një kompani zvicerane e transportit e cila zotëron rrjetin më të madh midis gjithë operatorëve privatë hekurudhore në Zvicër.

RhB operon në pothuajse të gjitha linjat hekurudhore të kantonit zviceran të Graubünden/ Grisons, me përjashtim të Hekurudhave Federale Zvicerane (SBB-CFF-FFS) e cila operon trenat në kryeqytetin kantonal, Chur.

Ajo eshte inauguruar në 1888 dhe u zgjerua nga 1896 e këtej në seksione të ndryshme, rrjeti RhB ndodhet pothuajse tërësisht në Graubünden.

RhB_ABe_8-12_Allegra_between_Lagalb_and_Ospizio_Bernina

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.