Leonidha Cobo akuza ndaj “Bankers”, kompania ne borxhe,kinezet po falimentojne kompanine

Leonidha Cobo akuza ndaj “Bankers”, kompania ne borxhe,kinezet po falimentojne kompanine

3015
SHPËRNDAJE
{"source_sid":"9E679010-4C1F-41CD-86EF-3DBDD3A9F022_1602012528799","subsource":"done_button","uid":"9E679010-4C1F-41CD-86EF-3DBDD3A9F022_1602012528792","source":"other","origin":"gallery"}

Ish drejtor i Bankers Petrolium Leonidha Cobo ka hedhur posht akuzat e bera ne drejtim te tij nga kompania “Bankers ” . Letra e hapur e kompanise i eshte drejtuar institucioneve shteterore dhe kryeministrit kreut te qeverise dhe disa ambasadave te huaja ne Shqiperi ku Leonidha Cobo akuzohet se ka keq menaxhuar dhe abuzuar ne kete kompani ne kohen kur ka qene drejtues i saj.

Ne pergjigje te akuzave te kompanise Bankers , Leonidha Cobo i eshte pergjigjur me nje postim te tij duke i quajtur nje sajese qe kerkojne te denigrojne figuren e Leonidha Cobos dhe per me teper per te terhequr vemendjen nga cpo ndodh aktualisht me kete kompani, qe po shkon drejt falimentit

letren eLetra e hapur e plote e Leonidha Cobo, ish drejtor i BANKERS PETROLIUM

Ne pergjigje te letres se hapur drejtuar gjithe institucioneve dhe personaliteteve te akredituara ne Shqiperi, nga ana e Bankers Petroleum Albania, Ju lutem gjeni ketu me poshte reagimin tim.

Letra e hapur, e tipit DAZIBAO, eshte nje genjeshter totale ne cdo aspekt te saj. Insitucionet shqiptare kane nisur hetimet dhe po ndjekin ceshtjet gjyqesore qe Bankers ka ngritur ndaj meje. Personalisht jam I qete dhe besimplote qe organet kompetentedo te sqarojne deri ne fund cdo akuze te ngritur ndaj meje.

Z. Sun e di shume mire qe fushata e mashtrimeve dhe kallezimeve, nuk mund te mbuloje deshtimin e tij personal ne krye te kompanise, me pasoja fatale per te ardhmen e Bankerssi kompani, dhe te vendburimit te Patos Marinzes si pasuri kombetare.

Dua te theksoj me keqardhje te thelle se, kompania me e madhe ne Shqiperi sot eshte katandisur ne nje kompani te falimentuar dhe po tentohet te kthehet ne nje skeme te paster piramidale, ku te ardhurat nga vendburimi I Patos Marinzestransferohen jashte Shqiperise, ne te njejten kohe kur borxhi karshi nen-kontraktoreve eshte mbi 70 million USD, 

Ne keto kohe te veshtira te COVID kur Bankers merr garancisovrane, Z. Sun shperblen bujarisht vetveten. Ne rastfalimetimi shume te mundshem, shperblimet e majme te Z. Sun dhe shpures se tij do t’i paguajne taksapaguesit e varferShqipetar.

Bankers duhet te pergjigjet per menyren se si po operon vendburimin me te madh te Evropes. Prodhimi ditor I Bankers ne Shkurt te ketij viti ishte 2500 ton/dite; sot eshte rreth 1850 ton/dite, nje renie prej me shume se 30% ne vetem 7 muaj. Kjo eshte ose veprimtari e qellimshme kriminale ose paaftesitotale e grupit drejtues te Bankers.

Z. Sun ne vend se te merret me letra te hapura, ne kerkim tearmikut te jashtem te kompanise, ben mire te sqaroje dhe tesiguroje organet kompetente, te cilave u drejtohet nepermjetkesaj DAZIBAO; se cfare garancie ofrojne Bankers, aksioneret e saj dhe z. Sun personalisht ne rast te njefalimentimi te mundshem. Cfare do te ndodhe me detyrimetkarshi autoriteteve Shqiptare, me kredite bankare prej me shume se 120 MM USD dhe me mbi 70 milion USD detyrimekarshi nen-kontraktoreve???

Keto jane shqetesime qe kerkojne nderhyrje urgjente para se te jete shume vone dhe vendburimi I Patos Marinzes tekthehet nga pasuri kombetare ne nje humnere ekonomikofinanciare.

Me respekt,

Leonidha Cobo

S'KA KOMENTE