Lehtësohet situata/Mbyllet spitali Covid-4 në Tiranë

Lehtësohet situata/Mbyllet spitali Covid-4 në Tiranë

128
SHPËRNDAJE
Mjeke dhe infermiere duke transportuar me barrele nje pacient te semure te dyshuar me koronavirus qe erdhi nga Spitali Universitar Shefqet Ndroqi (sanatoriumi), ne Sherbimin Infektiv ne Qendren Spitalore Universitare Nene Tereza, QSUT, i cili eshte kthyer ne karantine per te infektuarit me koronavirus COVID-19. Ministria e Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale ka konfirmuar 42 raste me koronavirus ne Shqiperi deri me tani ndersa qeveria shqipetare ka nderprere te gjitha aktivitetet sociale deri me 3 prill dhe u ka kerkuar njerezve qe te qendrojne ne shtepi. /r/n/r/nDoctors and nurses carry barrel of a suspected coronavirus patient who came from Shefqet Ndroqi University Hospital to the Infectious Disease Ward at Mother Teresa University Hospital Center, QSUT, which has been turned into quarantine for those infected with coronavirus COVID-19. Ministry of Health and Social Protection confirmed 42 cases of coronavirus in Albania so far, while the Albanian government suspended all social activities until April 3.

Situata nga koronavirusi në vendin tonë është shumë më e lehtësuar nga se ishte më parë.

Mesohet se spitali Covid-4 është mbyllur dhe do mbahet në gatishmëri.

Ata pacientë që kishte ky spital, do shkojnë tek Covid-1 dhe Covid-3. Janë akoma aktive edhe dy spitale Covid.

Në spitalet Covid-1 dhe Covid-3 janë 80 pacientë dhe në Covid-2 ka po ashtu 80 pacientë. Në Tiranë janë 160 persona që po marrin trajtim.

Edhe urgjencat kanë pësuar rënie. Nga 1 deri më 7 prill ka pasur mesatare ditore, 280 pacientë të infektuar në ditë, edhe shkalla e pozitivitetit ka rënë në 11 për qind.

Në javën e prillit, kanë ndodhur 8 fatalitete mesatarisht në ditë.

S'KA KOMENTE