Kushtet e reja per te fituar nje pune ne administrate

Kushtet e reja per te fituar nje pune ne administrate

128
SHPËRNDAJE

Në mbledhjen e saj të fundit të saj, qeveria shqiptare ka miratuar një seri ndryshimesh për mënyrën si do të bëhen pranimet në administratën publike.

Këto ndryshime parashikojnë që asnjë kandidat nuk mund të kalojë në intervistën me gojë, nëse nuk grumbullon një sasi të caktuar pikësh nga vlerësimet për jetëshkrimin, si dhe një testimi fillestar me shkrim.  Një prej neneve të reja përcakton, se nëse kandidati grumbullon më shumë se gjysmën e pikëve (mbi 30 pikë) nga vlerësimi me shkrim, ai kualifikohet për të kaluar në procesin e vlerësimit të jetëshkrimit.

Procedura tjetër parashikon që nëse kandidati grumbullon mbi 45 pikë nga vlerësimi me shkrim dhe vlerësimi i jetëshkrimit së bashku, ai kualifikohet për intervistën e strukturuar me gojë. Ndryshimet  ishin paralajmëruar pak ditë më parë nga Zëvendëskryeministrja Senida Mesi, sipas së cilës, kjo masë merret për të rritur cilësinë e konkurseve për rekrutimin në administratën publike.

Reforma e pagave të nëpunësve, ristrukturimi i institucioneve, deri edhe implementimi i testimit elektronik për rekrutimet e reja do të jenë prioritet të administratës publike për vitin e ardhshëm.

S'KA KOMENTE