Pas 4600 vjetesh, mund te shohim ne thellesi te piramidave te Egjyptit

Pas 4600 vjetesh, mund te shohim ne thellesi te piramidave te Egjyptit

79
SHPËRNDAJE

Ju mund të keni menduar se çfarë ka brenda një piramidë? Si mund të duket ajo? Si është ndëruar për ti rezistuar kohës?

Tani ne mund të mësojmë pak më shumë rreth tyre në sajë të rrezeve kozmike. Arkeologët kanë filluar të përdorin një teknologji të re për të mësuar dhe për të kuptuar më shumë rreth tyre.

Projekti i ri, i quajtur “Scans Pyramids” përdor rrezet kozmike për të ndërtuar  hartat e brendshme të këtyre strukturave tërheqëse egjiptiane. Imazhet tregojnë dhomën e brendshme të një piramide 4,600-vjeçare e njohur si “Piramida Bent.” Ajo është një monument 105 metër, 40 km në jug të Kajros. Kjo piramidë, ka dy hyrje, që mundë të hapen mbi dy korridore kryesore të dy dhomave të varrimit, të cilat ndodhen mbi njëra tjetrën.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.