Dita Nderkombtare e Muzeve ne Apolloni (foto dhe video)

Dita Nderkombtare e Muzeve ne Apolloni (foto dhe video)

85
SHPËRNDAJE

Këshilli Ndërkombëtar i Muzeve) në vitin 1977 duke synuar të rrisë ndërgjegjësimin mbi rëndësinë e muzeve në zhvillimin e shoqërisë dhe vazhdon të gëzojë popullaritet prej 37 vjetësh. Gjatë vitit 2013 afro 35,000 muze të shpërndara në 135 vende të botës nga të pesë kontinentet (Amerikë, Afrikë, Azi, Europë, Australi) u përfshinë në aktivitete të ndryshme për të përkujtuar 18 Majin.

Çdo vit Dita Nderkombtare e Muzeve përkujtohet me një temë të caktuar.
Për vitin 2014 tema është “Koleksionet e muzeve krijojnë lidhje mes njerëzve”. Kjo temë na risjell në vëmendjen tonë faktin se muzetë janë institucione të gjalla e plot jetë që ndihmojnë të krijohen lidhje mes njerëzve, brezave dhe kulturave nga e gjithë bota. Muzeu është gjithashtu një institucion që ruan dhe tregon të shkuarën tonë; ai është një lidhje mes brezave duke ndihmuar vizitorët të kuptojnë origjinën dhe historinë e tyre.

Dita Nderkombtare e Muzeve ne Apolloni u zhvillua me aktivitete te shumllojshme, nder to ishte dhe nje koncert i kuartetit te RTSH, Drejtori i Parkut Arkeologjik z. Haxhimihali u shpreh:

Pjese nga koncerti

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.