Video/Reduktimi i numri i nxenesve ne rrethin Fier ,rrezikon mesuesit

Video/Reduktimi i numri i nxenesve ne rrethin Fier ,rrezikon mesuesit

276
SHPËRNDAJE

Rreth 24 147 nxenes ,kane nisur sot vitin e ri shkollor ne  rrethin  Fier, per te gjitha nivelet e arsimimit.Per kete vite te ri shkollor, jane ulur per here te pare ne arsimin fillor ,1741 nxenes ,ndersa ne arsimin e detyrueshem 15 700 nxenes dhe ne arsimin e mesem 6700 nxenes .

 Sipas statistikave te ketij fillim viti te ri shkollor, numri i nxenesve qe ulen per here te pare ne klasat e para eshte rreth 284 femije me pak nga viti i kaluar.  Nje vite me pare numeroheshin 26484 qe frekuentonin shkollen ,ne te gjitha nivelet e arsimit ,qe do te thote 2337 nxenes me pak nga viti mesimor i kaluar.Keto jane te dhenat e perditesuara sot nga zyra e statistikave te DAR Fier.

Sipas te dhenave te fundit shifrat e ndryshuara nuk jane te qellimshme por perditesohen sipas levizjes se nxenesve dhe rregjistrimeve . Duke ju referuar burimit te informacionit nga zyra e statistikave te DAR Fier ,kete vit ka nje reduktim te numrit te nxenesve me afro 2337 nxenes me pak nga viti i kaluar Reduktimi i numrit te nxenesve shpjegohet per disa arsye duke nisur nga migrimet dhe emigrimet si dhe shkaqeve ekonomike .Drejtuesi i DAR Fier Shkelqim Allkaj eshte shprehur se reduktimi i numrit te nxenesve ka dhene impakt edhe ne reduktim te klasave​. 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.