Rreth 18 mije nxenes kane nisur sot vitin e ri shkollor ne...

Rreth 18 mije nxenes kane nisur sot vitin e ri shkollor ne shkollat e rrethit Fier

42
SHPËRNDAJE

Rreth 18 472  nxenes kane nisur sot vitin e ri shkollor ne shkollat e rrethit Fier.Gati 95 godinat dhe ambjentet mesimore ne rrethin Fier kane nisur sot vitin te ri shkollor 2017-2018 . Per kete vite te ri shkollor do te ulen per here te pare ne arsimin fillor 1741nxenes ndersa ne arsimin e detyrueshem 11.000 nxenes dhe ne arsimin e mesem 6700nxenes . 

Sipas statistikave te ketij fillim viti te ri shkollor numri i nxenesve qe ulen per here te pare ne klasat e para eshte rreth 284 femije me pak nga viti i kaluar. Duke ju referuar statistikave ka nje reduktim jo vetem tek femijet qe ulen per here te pare ne bankat e shkolles por edhe ne arsimin baze dhe ne shkollat e mesme ka nje reduktim prej 1708 nxenes me pak nga viti i kaluar. Nga 26880 nxenes ne vitin e kaluar kete vit jane rregjistruar 25172 nxenes

Reduktimi i numrit te nxenesve shpjegohet per disa arsye duke nisur nga migrimet dhe emigrimeve si dhe shkaqeve ekonomike.Megjithate sipas DAR Fier gjithcka eshte gati per vitin e ri shkollor persa i perket pergatitjes se godinave,ambjenteve te brendeshme ne klasa, stafit mesimor ne shkolla ,rregjistrimit te nxenesve, dhe teksteve shkollor .

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.