Neser nis viti i ri shkollor, ne Fier reduktohet numri i nxenesve...

Neser nis viti i ri shkollor, ne Fier reduktohet numri i nxenesve ne te gjitha nivelet

258
SHPËRNDAJE

Gati 95 godinat dhe ambjentet mesimore ne rrethin Fier nisin neser fillimin e vitit te ri shkollor 2017-2018 .  Per kete vite te ri shkollor do te ulen per here te pare ne arsimin fillor 1900 nxenes ndersa ne arsimin e detyrueshem 11.000 nxenes dhe ne arsimin e mesem 5000 nxenes . Sipas statistikave te ketij fillim viti te ri shkollor numri i nxenesve qe ulen per here te pare ne klasat e para eshte rreth 200 femije me pak nga viti i kaluar. Duke ju referuar statistikave ka nje reduktim jo vetem tek femijet qe ulen per here te pare ne bankat e shkolles por edhe ne arsimin 9 vjecar me gati 8000 nxenes me pak si dhe ne arsimin e mesem ka nje reduktim prej 3700 nxenes. Megjithate sipas DAR Fier gjithcka eshte gati per vitin e ri shkollor qe nis ne 11 Shtator persa i perket pergatitjes se godinave,ambjenteve te brendeshme ne klasa, stafit mesimor ne shkolla ,rregjistrimit te nxenesve, dhe teksteve shkollor 
Rrethi Fier Njesia Arsimore Vendore Fier

Viti Shkollor 2017-2018
Klasa e pare 1900 nxenes 

Arsimi detyruar 11 mije nxenes

 Arsimi i mesem 5000 nxenes

95 shkolla ne total ne Fier

63 shkolla  9 vjecare 

 7 shkolla te bashkuara

7 Gjimnaze te vecanta 

1 Shkolle Artistike 

2 Shkolla Profesionale 

1 Shkoll me koh e te pjesshme 

12 shkolla private 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.