Blendi Klosi : 5 mln € per shkollen “Rakip Kryeziu”

Blendi Klosi : 5 mln € per shkollen “Rakip Kryeziu”

678
SHPËRNDAJE

Ministri i mireqenies sociale Blendi Klosi ka marre pjese ne panairin e organizuar nga shkollat profesionale te qarkut fier si dhe ne promovimin e fushates “Une zgjedh arsimin profesional” .Nxenes e mesues te arsimit profesional kane organizuar kete takim ne shkollen Profesionale Rakip Kryeziu ne Fier!Duke folur per rendesine e atsimit profesional ministri Klosi eshte shprehur se rreth 5 miln euro eshte financimi i koperacionit italian dhe qeverise shqiptare per ringritjen e arsimit profesional ne Shkollen “Rakip Kryeziu “ne fier dhe shkollen profesionale ne Lushnje! Ky financim synon permirsimin e bazes materiale te kabineteve dhe laburatoreve deri ne garantimin e kushteve optimale te hotelerise se godines se konviktit te kesaj shkolle ndersa ne te njejten kohe Klosi ka vendos theksin se ky investim kerkon dhe nje reform ne keto institucione qe kupton permirsimin e stafit pedagogjik me mesues te profilizuar . Klosi gjithashtu eshte shprehur se arsimi profesional eshte nje alternative reale per tregun e punes ndaj pritet qe te kete nje dyfishim te numrin te nxenesve edhe ne kete shkolle

 Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë ka nis fushatën e promovimit të arsimit profesional, me synimin e dyfishimit të diplomave të arsimit profesional. Kjo nismë e MMSR, ka qëllimin t’iu shpjegojë nxënësve dhe prindërve të tyre përse është e rëndësishme përzgjedhja e arsimit profesional. Fushata do të shtrihet në gjitha shkollat 9 vjecare të vendit, për të mbërritur në panairin e ideve, në datat 20- 22 maj, në të cilin do të promovohet dhe demostrohet rëndësia dhe roli I Arsimit dhe Formimit Profesional

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.