Albautor, shoqata mbron krijuesit

Albautor, shoqata mbron krijuesit

74
SHPËRNDAJE

Agjensia Kolektive e Mbrojtjes së të Drejtave të Autorëve

Eshtë Agjensia e parë dhe më e rëndësishme që vepron në fushën e të drejtave të autorit në Shqipëri. Pas një ristrukturimi të plotë të kryer në pranverën e vitit 2015, janë zgjedhur drejtuesit e rinj të saj me synim ngritjen e një sistemi të drejtë e ligjor për mbledhjen e të drejtave të autorit dhe shpërndarjen e drejtë të këtyre të ardhurave tek titullarët e veprave. Agjensia e Administrimit Kolektiv të të Drejtave të Autorëve (ALBAUTOR), është licencuar me Urdhrin e Ministrit të Kulturës nr. 158 datë 21.04.2015, botuar në Fletoren Zyrtare nr. 65 datë 29.04.2015, si përfaqësuesja e vetme e të drejtave të krijuesve në Republikën e Shqipërisë sipas parashikimeve të ligjit Nr. 9380, datë 28.04.2005 “Për të drejtën e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me të”, i ndryshuar.

http://www.albautor.net

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.