KQZ regjistron PS dhe Partinë e Lirisë

KQZ regjistron PS dhe Partinë e Lirisë

24
SHPËRNDAJE

Sot në orën 10:00 Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur mbledhjen për regjistrimin e subjekteve më të mëdha në vend për zgjedhjet e 14 majit. pas shqyrtimit të kërkesave, janë regjistruar Partia Socialiste dhe Partia e Lirisë.

Dje në mbledhjen e drejtuar nga Celibashi janë regjistruar 42 subjekte. Sot pritet të ketë vendimmarrje për partitë kryesore, ato me peshë më të madhe elektorale. Pritet vendimi për regjistrimin e PSSH teksa do të shqyrtohet dhe kërkesa e PL.

Po kështu pritet diskutimi dhe vendimmarrja për dy kërkesat e dërguara nga KQZ nga dy grupimet e PD, ai i drejtuar nga Sali Berisha dhe ai i drejtuar nga Enkelejd Alibeaj. Ky i fundit ka marrë autorizim nga ish-kryetari i PD-së Lulzim Basha.

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve zhvillon séance publike në datën 09.03.2023, në orën 10:00 me këtë rend dite:

Çështje për shqyrtim rishtas

“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Partia Socialiste e Shqipërisë”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Partia e Lirisë”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Bindja Demokratike”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Lëvizja për Zhvillim Kombëtar”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Lëvizja Bashkë”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Partia Demokratike e Shqipërisë”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
“Për shqyrtimin e kërkesës së partisë politike “Partia Demokratike”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.
Projektvendim “Për një shtesë në vendimin nr. 79, datë 1.3.2023, të Komisionerit shtetëror të zgjedhjeve, “Për akreditimin e vëzhguesve afatgjatë të Komitetit Shqiptar të Helsinkit për vëzhgimin e zgjedhjeve për organet e qeverisjes vendore, të datës 14 maj 2023”.

Dje u shqyrtuan edhe kërkesat e partive politike dhe komiteteve nismëtare, për regjistrimin si subjekte zgjedhore në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023.
Komisioneri vendosi regjistrimin si subjekte zgjedhore:
1. “Partia Socialdemokrate”;
2. “Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Punëtorëve të Shqipërisë”;
3. “Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve”;
4. “Partia e Gjelbër”;
5. “Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar”;
6. “Partia Ora e Shqipërisë”;
7. “Partia Kombëtare Konservatore Albania”;
8. “Aleanca Arbnore Kombëtare”;
9. “Partia Demokristiane e Shqipërisë”;

10. “Partia Emigracioni Shqiptar”;
11. “Partia Komuniste e Shqipërisë”;
12. “Partia Qytetare Shqiptare”;
13. “Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen MEGA”;
14. “Partia Republikane Shqiptare”;
15. “Drejtësi, Integrim dhe Unitet”;
16. “Partia Shqiptare Atdheu”;
17. “Partia Uniteti Kombëtar”;
18. “Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipërisë”;
19. “Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane”;
20. “Lëvizja Punëtore Shqiptare”;

21. “Nisma Thurje”;
22. “Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë”;
23. “Balli Kombëtar Demokrat”;
24. “Partia Konservatore”;
25. “Lëvizja e Re”;
26. “Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë”;
27. “Aleanca Demokracia e Re”;
28. “Partia Balli Kombëtar”;
29.“Partia Demokracia Sociale”;;

30. “Personat me Aftësi të Kufizuar”;
31. “Aleanca Demokratike Shqiptare”;
32. “Lëvizja e Legalitetit”;
33. “Bashkimi për të Drejtat e Njeriut”;
34. “Partia e Reformave Demokratike Shqiptare”;
35. “Bashkimi Liberal Demokrat”;
36. “Ardhmëria Shqiptare”;
37. “Partia Lidhja Demokristiane Shqiptare”;
38. “Partia Fryma e Re Demokratike”;
39. “Aleanca e Maqedonasve për Integrimin Europian”;
40. “Partia për Europianizim dhe Integrimin e Shqipërisë”;
41. “Fronti i Majtë”;
42. “Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet”;

43. Komiteti Nismëtar, që do të organizojë punën për paraqitjen e z. Eduart Muhamet Nallbani, si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Tiranë;
44. Komiteti Nismëtar, që do të organizojë punën për paraqitjen e z. Iljan Gjergji Nastu, si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Korçë;
45. Komiteti Nismëtar, që do të organizojë punën për paraqitjen e z. Ismail Bujar Jakupi, si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Durrës;
46. Komiteti Nismëtar që do të organizojë punën për paraqitjen e z. Lazjon Vangjel Petri, si kandidat i propozuar nga zgjedhësit në zonën zgjedhore qarku Korçë.

S'KA KOMENTE