Konfindustria kritika Bordit të Transparencës: Ulni çmimet e karburanteve

Konfindustria kritika Bordit të Transparencës: Ulni çmimet e karburanteve

208
SHPËRNDAJE


Njoftimi i Konfindustrisë: 

Bashkangjitur njoftimi per shtyp ne te cilin  Konfindustria rishpreh shqetësimin për vazhdimin e mosndërhyrjes në vazhdimësi të Bordit të Trasparencës edhe gjatë fillmvitit 2023 për uljen e cmimit të karburanteve në tregun vendor. Sipas të dhënave nga bursat ndërkombëtare cmimi i naftës ka rënë me shpejtësi, duke u përafruar ndjeshëm kuotave më të ulta të vitit 2022.

Mbështetur në vlerësimet krahësuese me bazë vjetore, cmimi i shitjes me pakicë të produktit “naftë/diesel” në tregun shqiptar duhet të ishte më i ulët se 183 lekë/litër. Ndërkohë, prej mëse 2 javësh cmimi i naftës në tregun shqiptar është në kufijtë e pothuaj 200 lekë/litër. Kostot e mësipërme shtesë për qytetarët dhe bizneset arrijnë në vlera miliona dollarë $.

S'KA KOMENTE