Kjo eshte pasaporta me e fuqishme ne bote per vitin 2018

Kjo eshte pasaporta me e fuqishme ne bote per vitin 2018

141
SHPËRNDAJE

Qytetarët japonezë gëzojnë udhetime pa viza ose viza në mbërritje në  190 destinacione anembanë botës

Sipas Indeksit të Pasaportave të Henley, e përpiluar nga shtetësia globale dhe firma këshilluese e qëndrimit Henley & PartnersCitizens, Japonia tani ka pasaportën më të fuqishme në planet.
Duke fituar qasje pa viza në Mianmar më parë këtë muaj, qytetarët japonezë tani mund të gëzojnë akses pa viza ose viza në mbërritje në 190 destinacionesh anembanë botës – duke e sfiduar Singaporin me 189 destinacione, në vendin e dytë.
Gjermania, e cila filloi 2018 në vendin e parë, tani është në vendin e tretë me 188 destinacione, të ndjekur  me Francën dhe Korenë e Jugut.
Uzbekistani hoqi kërkesat e vizave për shtetasit francezë më 5 tetor, duke dhënë tashmë akses pa viza për qytetarët japonezë dhe të Singaporit në fillim të shkurtit.
Koreja e Jugut fitoi marjen e vizave në Mianmar më 1 tetor, ndërsa Paraguai hoqi kërkesat e vizave për mbajtësit e pasaportave të Singaporit në vitin 2017.

S'KA KOMENTE