Kisha e Shen Gjergjit ne FIER perkujton te “Premten e Zeze”,Kryqezimin e...

Kisha e Shen Gjergjit ne FIER perkujton te “Premten e Zeze”,Kryqezimin e Krishtit/ Dalja e Epitafit ne qytet

489
SHPËRNDAJEKa nisur me besimtare te shumte ne Kishen e Shen Gjergjit ne Fier sherbesa e  se Premtes se Zeze apo kalimit te Epitafit .Ky rit fetar organizohet në mbrëmjen e së premtes se zeze . Nje dite kreshme dhe lutjeje e besimtarëve për kryqëzimin e Krishtit.
 Rreth ores 19:30 eshte kryer shëtitja e Epitafit të Krishtit në qytet.Metropoliti i Fierit Hiresia e tij Nikolla ka kryer sherbesen e te premtes se zeze ne kishen e Shen Gjergjit me pas kane dale ne qytet

E Premtja e Madhe, apo e Premtja e Zezë është dita kur kujtohen vuajtjet dhe vdekja e Krishtit, Pashkët janë festa e Ringjalljes së tij nga të vdekurit.


E ashtuquajtura “java e zisë” fillon me të dielën që paraprin dhe është java më e rëndësishme në kalendarin e kishës. Për këtë shkak, në ditën e vdekjes së Jezuit, në të Premten e Zezë, në qendër të përkujtimit janë zia dhe pendimi.

S'KA KOMENTE