Kandidatja e LSI Kejdi MEHMETAJ: Ja cfare mesazhi ka per te rinjte...

Kandidatja e LSI Kejdi MEHMETAJ: Ja cfare mesazhi ka per te rinjte FIERAK ,7 dite para zgjedhjeve/pse duhet te votojne ndryshimin?!

1114
SHPËRNDAJE

Kejdi MEHMETAJ eshte kandidate e LSI per Qarkun FIER e renditur e dyta ne listen e kesaj force politike. Duke na ndare vetem 7 dite nga zgjedhjet e 25 prillit , MEHMETAJ fton te rinjte pjesen me vitale te kesaj shoqerie te behen pjese e ndryshimit.

Shumica e njerëzve në moshë te te re janë të interesuar në proceset e vendimmarrjes që ndikojnë në jetën e përditshme, edhe nëse disa prej tyre janë shumë të shkëputur ose të zhgënjyer nga problemet aktuale për ta bere atë.

Të gjithë te rinjte kane shqetësime për të ardhmen -duke filluar nga diskriminimi deri te mungesa e qasjes në arsim, shërbime shëndetësore, punë dhe shtëpi të përballueshme. Ata nuk duhet të lejojne që vetja të kalojë ne indiferentizem për të marrë pjesë në diskutime të tilla.

Po kështu, të rinjtë nuk mund të ankohen nëse nuk kërkojnë të kontribuojnë në disa argumente politike. Ata duhet – deri në një farë mase – të ngrihen dhe të numërohen në mënyrë që të provojne se jane mjaftueshëm përgjegjës dhe mjaft të mundshëm për t’u përfshirë në proces.

Një refuzim për të votuar mund të duket si një akt mospërfilljeje, ndërsa në realitet ai vetëm mund të përkeqësojë ciklin e një klase politike të plakur duke neglizhuar shumë nga nevojat tona.

Jane te rinjte ata qe duhet te shperfillin tipografitë ekzistuese të moshës pjesmarrese ne parlament Si mundet që një 16-vjeçar të përpiqet të gjejë një punë, të paguajë taksa ose të martohet kur nuk është në gjendje të marrë një fletë votimi – edhe nëse është vetëm për të tërhequr një vijë apo kryq ne listën e kandidatëve?

Të gjithe llojet e adoleshentëve dhe studentëve janë të etur të sfidojnë tendencat elitare të brezave të vjetër në parlamentet e ardhshem .Për më tepër, për shëndetin e demokracisë ,ata duhen inkurajuar duhen perkrahur dhe perfaqesuar.

• Çdo kontribut, sado i madh apo i vogël, bën një ndryshim për të ardhmen tonë.Votoni ne 25 prill ndryshimin qe vjen nga vota juaj.

Angazhimi kryesor i LSI është kundrejt të rinjve, që të marrin arsim cilësor, të trajnohen profesionalisht e të kenë vende pune të mirëpaguara.
Garancia Rinore- Program i hartuar për hyrjen e të rinjve në tregun e punës me anë të mbështetjes direkte deri në shumën 2000€ ne vit, kredi të buta me garanci shtetërore dhe nxitjen e inkubatoreve të biznesit.

Programi i LSI “Mëso dhe Fito” nxit punësimin e të rinjve që në bankat e shkolles, duke zhvilluar praktike pune te paguara.

S'KA KOMENTE