Kadastra:Ja sa prona jane legalizuar dhe certifikuar ne Fier

Kadastra:Ja sa prona jane legalizuar dhe certifikuar ne Fier

944
SHPËRNDAJE
Procesi i legalizimit te objekteve te vetedeklaruara pa leje ne Fier vijon. Vetem ne  periudhen e fundit dy mujore  Qershor Korrik jane shperndare 1850 certifikata pronesie dhe jane dgene r900 leje legalizimi per banoret e njesive administrative  te Fierit duke ligjeruar banesat e tyre.Mesatarisht cdo dite kryhen 60 legalizine dhe jepen 30 certifikata pronesie per
Nisur nga ecuria  pozitive qe ka ALUIZNI Fier edhe ne legalizimin e objekteve te vetdeklaruara parashikohet te mbyllet me sukses edhe ky proces.
 Deri tani  ky institucionl ne Fier ka mbyllur legalizimet per 19.800 objekte .
Nderkohe ALUIZNI FIER ka nisur procedurat edhe per  rreth 2 mijë banesa të ndërtuara para vitit 1990 ne Fier për të cilat pronarët nuk kanë mundur të marrin dokumentin e pronësisë ne gjithe keto vite.

S'KA KOMENTE