Kadastra Fier , legalizimi i objekteve drejt perfundimit

Kadastra Fier , legalizimi i objekteve drejt perfundimit

1389
SHPËRNDAJE

 

Agjencia Shteterore e Kadastres ne Fier brenda nje periudhe kohore nje vjecare qe shenon dhe krijimin e saj ka mundur te certifikoje 19 mije prona te vetedeklaruara. Drejtuesi i Agjencise ne Fier Ervin Bushi eshte shprehur se cdo dite jepen 30 certifikata pronesie .

Rreth 3000 objekte kane mbetur ende pa u legalizuar te cilat do te perfundojne brenda ketij tre mujori
Nisur nga ecuria pozitive qe ka ALUIZNI Fier edhe ne legalizimin e objekteve te vetdeklaruara parashikohet te mbyllet brenda 3 muajve procesi i legalizimit te objekteve te vetedklaruara pa leje.

Nderkohe pritet qe me ligjin e ri te nisin procedurat edhe per rreth 2 mijë banesa të ndërtuara para vitit 1990 ne Fier për të cilat pronarët nuk kanë mundur të marrin dokumentin e pronësisë ne gjithe keto vite.

S'KA KOMENTE