Joe Dassin

Joe Dassin

55
SHPËRNDAJE

Dassin lindi në New York City. I ati ishte drejtor filmave amerikane Jules Dassin (1911-2008) dhe e ema Beatrice Launer (1913-1994), Ai fillimisht studioi per violine ne New York dhe me pas u diplomua ne Shkollen e Lartë hebraike në Bronx. Ne vazhdim studioi me violinistin britanik Harold Berkely në Shkollën e muzikes ne Juilliard.

Dassin studioi në Shkollën Ndërkombëtare të Gjenevës dhe ne Institutin Le Rosey në Zvicër, ku dhe u diplomua.

Dassin u kthye në Shtetet e Bashkuara, mori dhe një diplomë per Arte në vitin 1961 dhe titullin Master of Arts në 1963.

S'KA KOMENTE