Hekurudha Fier -Ballsh po shkaterrohet dhe po vidhen shinat , banoret apel...

Hekurudha Fier -Ballsh po shkaterrohet dhe po vidhen shinat , banoret apel per te ruajtur kete aset kombetar

792
SHPËRNDAJE

Pervec amortizimit hekurudha jone po njeh edhe demtimet dhe grabitjet nga keqberesit.Rruga e hekurt nga Fieri ne Ballsh pervec shkaterrimit nga koha dhe mos mirembajtja tani eshte bere pre edhe e grabitjes se shinave te hekurta.

Sipas banoreve te zonave te Krapsit , Plukut etj zona ku kalon traseja , jane grabitur ne disa segmente shinat. Eshte per te ardhur keq kane thene banoret qe kjo pasuri kombetare eshte katandisur ne kete gjendje. 

Edhe pse prej vitesh ka ndalur se funksionuari levizja e trenave nga Fieri ne Ballsh dhe anasjelltas vjedhja e shinave te hekurrudhes mbetet nje fenomen i shemtuar.Prej ndaljes se uzines se Ballshit nje degradim ka pesuar jo vetem hekurudha por edhe rruga..

S'KA KOMENTE