Gjermania kërkon punetore, Ministri Ekonomise :“Ne kemi 300,000 vende pune sot dhe...

Gjermania kërkon punetore, Ministri Ekonomise :“Ne kemi 300,000 vende pune sot dhe presim që kjo të rritet në një milion e më shumë”

980
SHPËRNDAJE
Ministri Gjerman

Gjermania do të ketë nevojë për emigrim në shkallë të gjerë për të parandaluar që mungesat e rënda të fuqisë punëtore të minojnë produktivitetin dhe të rrezikojnë një tranzicion të suksesshëm të energjisë, tha Ministri i Ekonomisë Robert Habeck.

“Ne kemi 300,000 vende pune sot dhe presim që kjo të rritet në një milion e më shumë,” tha ai në një konferencë shtypi. “Nëse nuk e mbyllim atë hendek, do të kemi probleme reale të produktivitetit.”

Ndërkohë që do të ndihmonte përmirësimi i trajnimit dhe fleksibiliteti në kombinimin e punëve me familjen, emigrimi më i madh do të ishte thelbësor, “për inxhinierët, për zejtarët, për kujdestarët. Ne duhet ta organizojmë këtë.”

Habeck tha se trajnimet për punë do të ndihmonin shumë, por migrimi më i madh do të jetë thelbësorë “për inxhinierët, zejtarët” dhe profesionet e tjera, raporton Reuters.

S'KA KOMENTE