Foto/Uji do vershoj ne parcelat e fermeve te Roskovecit , Kumanit dhe...

Foto/Uji do vershoj ne parcelat e fermeve te Roskovecit , Kumanit dhe Strumit

108
SHPËRNDAJE

Parcelat me kultura bujqesore te fermereve te njesive administrative Kuman , Strum dhe Bashkise Roskovec nuk do ndjejne mungosen e ujit per vaditje. Dikur te mbjellat thaheshin nga mungesa e ujit neser fermereve nuk do ta ndjejne mungesen e vaditjes.

Fale investimit qe po kryhet  në Marinëz , njësia administrative Kuman ky investim i munguar per vite me rradhe  i rikthehet fermereve ne sherbim te rritjes se rendimentit te produkteve te tyre bujqesore.
Gjith ky investim i rendesishem per kete zone ka ardhur su nje premtim per fermeret dhe problematikes qe  keto zona kishin me mungesen e ujitjes si pasoje e veprave vaditese dhe mos funksioninit te tyre.

Përmes një bashkëpunimi midis Ministrisë së Bujqësisë , Bashkisë Roskovec me fonde te Bankës Botërore , po realizohet projekti i rehabilitimit të plotë të rrjetit ujitës . Përfitues janë fermerë të Vidhishtës , Marinzës , Roskovecit , Strumit dhe Velmishit . Po punohet me ritme që ky projekt të përfundojë para sezonit të ujitjes .

S'KA KOMENTE