Vendet me te mira per te jetuar

Vendet me te mira per te jetuar

140
SHPËRNDAJE

Organizata e Kombeve të Bashkuara publikoi raportin e saj vjetor “Raporti mbi Zhvillim Njerëzor”, në të cilin renditet lumturia e njerëzve duke u bazuar në gjashtë faktorë: produkti i brendshëm bruto për frymë, përkrahja sociale, liria, jetëgjatësia, bujaria, dhe mungesa e korrupsionit në qeveri ose biznes.

OKB-ja mori në konsideratë rreth 200 vende dhe përpiloi listën e vendeve më të mira për të jetuar. Ata janë:

1. Norvegji

2. Australi

 

3. Zvicër

4. Gjermani

5. Danimarkë

6. Singapor

7. Holanda

8. Irlandë

9. Islandë

10. Kanada

Një vështrim i përgjithshëm në raport tregon se bota po bëhet një vend më i mirë për të jetuar. Edhe pse 800 milionë njerëz në mbarë botën jetojnë nën kufirin e varfërisë ekstreme, statistikat tregojnë se pjesa më e madhe në botë është të paktën në fazën e mesme të zhvillimit.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.