“Fluturojne”cmimet e gjelit te detit ne Fier

“Fluturojne”cmimet e gjelit te detit ne Fier

1705
SHPËRNDAJE

Rriten cmimet ne tregun e rrethit Fier per gjelin e detit ,simbolin e tavolines se vitit te ri. Ne tregun e sotem ne Fier ,cmimi per kg i gjelit te detit ishte 1000 leke te reja per kg  ( pesha neto) nderkohe qe pula e detit ishte 1300 leke kg ,me rreth 300 leke te reja me shume nga gjeli i detit

Krahasuar me vitin e kaluar cmimi i simbolit te tryzes se vitit te ri eshte rritur me 400-500 leke te reja per kg.

Lidhur me këtë rritje të çmimeve qytetarët ndajne mendime te kunderta me tregetaret te cilet pretendojne se kjo rritje cmimesh ndikohet nga rritja e cmimeve ne teresi ne treg. Për pensionistët nderkohe keto cmime jane te paperballueshme dhe te rritura gati me 30-40% nga nje vit me pare.Ne vendin tonë kryesisht për festa, ndryshe nga vendet e tjera, është bërë traditë rritja e çmimeve në mënyrë abuzive.

S'KA KOMENTE