Fier:Rritja e cmimit te naftes ,rrit edhe cmimin e biletave te transportit...

Fier:Rritja e cmimit te naftes ,rrit edhe cmimin e biletave te transportit te udhetareve

1694
SHPËRNDAJE

Rritja e cmimit te karburanteve ne vendin tone ka dhene impakt jo vetem tek perdoruesit e automjeteve private por edhe te transportit te udhetareve. Prej disa ditesh rritja e cmimit te karburanteve ka rritur edhe cmimin e biletave te udhetareve per transportin urban nderqytetas.

Sipas udhetareve prej disa ditesh cmimi i biletes eshte rritur me gati 100 leke te reja cka do te thote nje kosto me e larte ne shpenzimet ditore te familjeve shqiptare. Udhetaret jane shprehur te indinjuar per kete rritje te cmimit qe sipas tyre eshte e perballueshme ne raport me pagat e uleta qe nuk kane pesuar rritje.

Duhet te nderhyje shteti kane thene udhetaret por me saduket nga deklaratat e qeverise dhe kryeministrit nuk merren parasysh ankesat dhe situata ne popull. Per kreun e shoqates te transportit nderqytetas ne Fier Ilir Lulaj rritja e cmimit te biletave te transportit te udhetareve eshte rritur e ndikuar nga rritja e cmimit te karburanteve ku sot ka prekur ne 260 lek te reja per liter.

Kjo situate do te coje ne reduktim te numrit te udhetareve dhe me pasoja per kete sherbim nderkohe qe i eshte deeguar peticion edhe ministrise se transporteve per te subvencionuar kete sherbim me qellim mbajtjen ne cmimin e meparshem te biletes se udhetimit nderkohe qe ende nuk kane marre nje pergjigje pozitive

S'KA KOMENTE