Fieri rekord rastesh me Covid,policia ne rruge

Fieri rekord rastesh me Covid,policia ne rruge

790
SHPËRNDAJE

Fieri ka shenuar nje dite me pare 109 raste pozitiv me koronavirus nderkohe qe 18 raste jane rregjistruar ne Mallakaster duke thuer keshtu rekord infektimesh te ndodhura ndonjeher.Ne diten e sotme per shkak te kesan situate ka pasur edhe nje reagim te forte nga policia e Fierit e cila ka dale me patrulla ne rruge jo vetem duke keshilluar kalimtaret per vendosjen e maskes por edhe ne ndeshkimin e tyre me mase administrative. Vetem gjate oreve te para te kesaj te diele policia Fier ka penalizuar me gjoba 58 kalimtare.Cdo dite ne Fier vendosen mesatarisht -30-40 gjiba per mungese te maskes nderkohe qe sot policia eshte treguar me e ashper duke pare edhe papergjegjshmerine e qytetareve dhe sidomos te rinjeve ne zbatimin e vendimit per vendosje te maskes

Nje dite me pare Fieri ka shenuar numer te larte infektimesh nga Covid19 . Sipas shifrave te fundit nga ISHP numri i infektimeve shkon ne total ne 2883 raste , ku vetem ne diten djeshme jane rregjistruar 109 te infektuar ne Fier dhe18 ne Mallakaster si dhe 1 humbje jete ne Mallakaster.

Ajo cka bie ne sy ne keto infektimeve eshte numri i larte mes pensionisteve dhe te papuneve por nderkohe pozitiv me Covid kane rezultuar edhe punonjes institucionesh dhe kompanive private

Perpos kesaj situate te infektimeve komuniteti Fierak ne shume sherbime apo ne institucione tw tjera vijojne te jene problematike per rradhe te gjata dhe mos zbatimi i distancimit fizik

S'KA KOMENTE