‘Festa e Luleshtrydhes’ ne Frakull, 60 fermere promovojne produktet

‘Festa e Luleshtrydhes’ ne Frakull, 60 fermere promovojne produktet

434
SHPËRNDAJE

Bashkia e Fierit zhvillon per te tretin vit radhazi Festen e Lulezhtrydhes.
Edhe kete vit, festa promovoi fuqishem nepermjet nje panairi te madh, kultivimin e luleshtrydhes, si suksesin e fermereve te fshatit Frakull ,Kafaraj, Ade, Kashisht e Sheq.
Ne feste marrin pjese rreth 60 fermere, te cilet se bashku kultivojne sot rreth 75 ha me luleshtrydhe.Kete vit ka nje interesim dhe rritje te fermereve pjesmarres ne panair

Festa e Luleshtrydhes nderthuret me elemente te agroturizmit, festive dhe argetues.
Nje vend te vecante ze panairi i madh i luleshtrydhes, prodhimeve vendase, embelsirave me luleshtrydhe, gatimeve tradicionale dhe vererave te zones.E konsideruar si një prodhim lider i zonës së Frakullës, kultivimi i luleshtrydhes, që eksportohet në shumë vende të Ballkanit dhe Europës, përbën një histori suksesi për fermerët e kësaj zone.

Ne feste merr pjese si gjithmone, ministri i Turizmit Blendi Klosi, deputete te qarkut Fier, te ftuar dhe qindra qytetare nga zona e Frakulles dhe Fieri.

S'KA KOMENTE