Evidentohet gripi i shpendeve ne Fier ,asgjesohen 150 shpende

Evidentohet gripi i shpendeve ne Fier ,asgjesohen 150 shpende

532
SHPËRNDAJE

Evidentohet ne Ade te Frakulles ne Fier nje rast me gripin e shpendeve. Sipas informacionit nga drejtoria e veterinarise ne Fier jane asgjesuar 150 shpende

Shfaqet grupi i shpendeve ne fier, ne fshatin Adë te njesise administrative Frakull. Jane konstatuar dhe asgjesuan 120 krerw te prekura me grip shpendesh, nga keto pula fushe 70 koke, zogj deti 14, rosa 16, pata 20. 30 kishin ngordhur me pare. U be dezinfektimi dy here i fermes, shpendet jane groposur.

Eshte miratuar nje varreze per groposjen e shpendeve ne fshatin Ade, larg qendrave te banuara.

Gropa 2 metra e thelle ne territor qe nuk pershkohet nga ujrat nentokesor.

Jane marre edhe 82 kampione gjaku ne shpendet e familjes dhe fermat qe mbareshtojne shpende.

Pjese e kontrolleve edhe pularite.

Deri tani nuk jane shfaqur shenja tek njerezit.

S'KA KOMENTE