Erion Braçe leshon alarmin:“Gruri në pikën kritike në Shqipëri”

Erion Braçe leshon alarmin:“Gruri në pikën kritike në Shqipëri”

255
SHPËRNDAJE

Ish-zv/kryeministri Erion Braçe ka ngritur problematikën e mungesës së ujit në tokat bujqësore dhe çmimet e shtrenjta të plehrave kimike.

Gjatë një postimi në rrjetet sociale, Braçe i ka bërë kërkesën urgjente qeverisë për investime në ujësjellës për t’i ardhur në ndihmë fermerit dhe uljen e çmimit të plehrave.

Reagimi nga Erion Braçe:
GRURI NE PIKEN KRITIKE;
Fazene e kallirit!
Kerkon UJE-me cdo menyre dhe PLEHRA KIMIKE-te lira;
DUHET QE GRURI TE PLOTESOJ KOKREN!
Atehere; ketu jemi tek Arbri ne Bashtove, perballe nesh po e njejta ekonomi; ka 25 hektare me kete grure, 23 leke plehra kimike per kilogram i ka shkuar deri tani.
Atehere;
I duhet nafta per vaditje me pompa,
I duhet plehu i lire per fazen e fundit te prodhimit.
Aaaa ka edhe me;
Eshte ne ankthin e tmerrshem te cmimit; ME SA DO MA MARRIN, JO ME SA DO E SHES! Me cmimin e vjetshem nuk do marr as leket e mia!
31 VJEC, BEN KETE PUNE TE VESHTIRE E NUK MERITON KETE ANKTH!”

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ferionbrace.alb%2Fvideos%2F369118455166470%2F&show_text=false&width=267&t=0

S'KA KOMENTE