Efektet e pandemise/Reduktohet numri i turisteve te huaj dhe vendas ne parkun...

Efektet e pandemise/Reduktohet numri i turisteve te huaj dhe vendas ne parkun i Apolonise ne Fier.

94
SHPËRNDAJE

Reduktohet numri i turisteve te huaj dhe vendas ne parkun i Apolonise ne Fier.

Sipas drejtueset se parkut Ornela Dyrmishi nga janari i ketij viti parku eshte vizituar nga 23.mije turiste te huaj e vendas por numerin me te larte e perbejne turiste vendas dhe nga rajoni ,kjo e diktuar edhe nga pandemia .

Sipas Dyrmishajt kete vit kemi rreth 10 % me pak turiste se viti 2019 por me shume se viti i izolimit 2020.

Giithashtu Dyrmishi theksoj se masat anticovid ne parkun Arkeologjik jane zbatuar ,duke qene se eshte i hapur nuk ndikohet nga masat dhe kerkesat per paraqitjen e certificates se vaksinimit.

Ende nuk ka filluar te aplikohet ne kete park por masat ne ambientet e mbyllura jane zbatuar sipas protokolleve te ministrise se shendetsise.
Kete vere qarku Fier ka patur probleme edhe me zjarret ku nje vater perberi rrezik edhe per kete park pasi ndodhet prane zonave te fermereve ku ndezin zjarre per pastrimin e tokave ,por fatmiresisht u mor nen kontroll.Tashme vaksinimi ne mase dhe hapja e kufinjve pritet te sjelle edhe shtim te numrit te pushuesve ku rekord mbajne vendet e Ballkanit .

S'KA KOMENTE