“Do të përshkallëzojmë protestën”/ Çfarë pritet të ndodhë ditën e shtunë

“Do të përshkallëzojmë protestën”/ Çfarë pritet të ndodhë ditën e shtunë

97
SHPËRNDAJE

Grupi negociator i protestës, aktivistja Rezarta Çaushaj:

“Pas ditës së parë pas protestës ndryshoi qëndrimi i qeverisë, nga qëndrimi nuk ndërhyjmë do kurseni ndryshoi qeveria bëri gati paketën e masave. Me vazhdimin e protestav qeveria uli çmimin e karburanteve më pas përgjysmoi furnizimin me karburant për institucioneve. Në saj të protestave qeveria nisi të bëjë detyrën e saj për kontrollin e cmimeve abuzive. Ata duan të bindin qytetarët që të mos dalin ën shesh, por këto masa nuk janë të mjaftueshme për përbnallimin e krizës, çmimi i naftës nuk do të qëndrojë ulur në vazhdimësi, ndihmat për kategorit në nevojë është shumë minimale, ulja e taksave do të ishte garanci për të ulur në vazhdimësi cmimet. Kërkesat tona janë këto:
Heqja e taksës së arkullimit por karbu8rantin
Pezumillimi për produktet e shpirtës
Ndiuhmë për fermerët
Ndihmë për pesionistët
Mbiqyrje për koncesionet që ndikojnë në rritjen e cmimeve në hidrokarburet
Hetim dhe mbikqyrtje për tregun
Nëse qeveria është kokfortë dhe qeveria nuk do të nego ciojo, këtë të shtunë në orën 11 qytetarët do të dalin nnë shesh për të marshuar drejt kryeministrisë. Ne nuk do të rreshtim së protestuari deri sa qeveria t’i trajtojë me dinjitet. Kryeministri tregon përalla për të mos njohur protestën e qytetarëve duke e cilësuar një protestë të shurdhët. Qeveria ka reaguar jo në mënyrë si kemi dashur por jo me injorimin e bërë.
Njëri nga skenarët ëhstë përshkallëzimi, ne do tyë ulemi në shesh. Në pritej nga kryeministri ne do ntë veproijmë, protestat do të vazhdojnë.

S'KA KOMENTE