Dëshmia e shqiptarit në Greqi: Kokaina që më shiti ishte e prishur,...

Dëshmia e shqiptarit në Greqi: Kokaina që më shiti ishte e prishur, nuk doja ta vrisja

513
SHPËRNDAJE

38-vjeçari shqiptar, i cili akuzohet për vrasje me paramendim në gjendje të qetë shpirtërore si bashkëpunëtor, të 47-vjeçarit “Amerikan” ose “Gus”, mëngjesin e 20 janarit në kryqëzimin e Rrugët Hidra dhe Solonos, në Kalamata.

“Amerikani” i kishte shitur kokainë të “prishur” dhe e kishte dërguar në spital, pretendon 38-vjeçari shqiptar në memorandumin e faljes që ka dorëzuar në hetuesi. Kjo ka qenë arsyeja, sipas pretendimeve të 38-vjeçarit, që ka dashur të kërkojë shpjegim dhe ka “përfituar” emërimin e bërë nga 22-vjeçari i akuzuar si bashkëpunëtor për të blerë kokainë nga “Amerikane”.

Për sa i përket pistoletës me nëntë metra me të cilën vrau viktimën e tij me një të shtënë në këmbë të këmbës së majtë, ai pohoi se e mbante gjithmonë me vete – ndërsa nëse do të donte ta vriste nuk do ta kishte qëlluar në këmbë. në mëngjes dhe në qendër të Kalamatës me tipare të pambuluara.

Avokati i të pandehurit, Charalambos Lykoudis , tha: “Nga rrethanat e aktit dhe të gjitha provat, rezulton mungesa e qëllimit të vrasjes. Vendi është një vend i mbushur me njerëz, koha është orë e pikut, ecja. në makinën e tij, duke shmangur çdo mjet për të mbuluar tiparet e tij, e vetmja dhe e vetmja e shtënë e drejtuar në tokë edhe pse ishte 2-3 metra larg dhe nëse donte mund ta qëllonte në një vend të cenueshëm, janë tregues kyç që çojnë lehtësisht. në konkluzionin se drejtori im nuk kishte ndërmend të merrte jetën e njeriut. Jam i sigurt se në rrjedhën e çështjes do të ndryshojë karakterizimi ligjor i aktit”.

S'KA KOMENTE