Dalja e të dhënave personale, i arrestuari rezulton i lidhur me biznesmenin...

Dalja e të dhënave personale, i arrestuari rezulton i lidhur me biznesmenin rus

109
SHPËRNDAJE

Endri Ikonomi i arrestuar si përmbarues që bleu të dhënat nga punonjësi i IT-së Andi Agaraj është i punësuar si administrator i kompanisë Credit 2All, kompani e cila është në pronesi të një shtetasi rus.

Sipas të dhënave kompania është në emër të biznesmenit rus Oleg Viktorovich, i cili është një nga 100 njerëzit me të fuqishëm rus.

Ai ështe ivestotor prej gati 3 dekadash, në industrinë bakare dhe shërbimet financiare. Për ketë shkaka prokuroria e Tiranës është duke kryer hetime intensive pasi ka dyshime se këta persona janë përfshirë ne një skemë mashtrimi përsa i përket kredive të këqija.

Në daljen për mediat prokuroria tha  se Klodian Sota dhe Endri Ikonomi punojnë në sektorin provat të përmbarimit. I pari, si pronar i një zyre mbledhjeje kredish, ndërsa i dyti si bashkëpronar i një institucioni financues mikrokredish.

Kjo ka bërë qe hetuesit te dyshojnë dhe të hetojnë shkakun se pse i kanë dashur të dhënat e qytetarëve, ku sipas grupit hetimor dyshohet se ata kanë dashur të shohin personaat që kanë pasur kredi të këqija dhe pagat e tyre në mënyre për ti manipuluar ata duke i ofruar kredi të re.

Por akuza tregohet mjaft e rezurvuar për kete ccështje dhe fazën ku janë hetimet, për shkak edhe te sekretit hetimor.

S'KA KOMENTE