Britania nis testimin e autobuseve autonome

Britania nis testimin e autobuseve autonome

119
SHPËRNDAJE

Rrugët e Kembrixhit do të mirëpresin autobusin e parë vetë-drejtues në Britaninë e Madhe.

Të zhvilluara nga Aurrigo, të tre autobusët vetëdrejtues po përshkojnë një rrugë dy milje nga Madingley Road Park dhe përreth Kampusit Perëndimor të Universitetit të Kembrixhit.

Kjo është hera e parë që një autobus pa shofer i bërë me porosi operon një rrugë në MB ndërsa është e rrethuar nga trafiku, biçikleta dhe këmbësorë. Çdo autobus do të jetë në gjendje të transportojë 10 pasagjerë pasi të hiqen masat e distancës sociale, me pasagjerët e zgjedhur për provë duke përdorur një aplikacion për të rregulluar një udhëtim.

Testi, i kryer në bashkëpunim me Greater Cambridge Partnership dhe Smart Cambridge, do të ndihmojë në zbulimin se si teknologjia e vetë-drejtimit mund të përdoret për transportin publik. Nëse testi është i suksesshëm, autobusët pa shofer mund të përdoren për të lidhur kampuset e tjera kërkimore të Kembrixhit me stacionet hekurudhore dhe vendet ‘Park and Ride’.

West Cambridge u zgjodh për provat, shpjegoi ekipi, sepse siguronte një mjedis të përsosur për të vendosur autobusët në hapat e tyre. Gjatë çdo prove, operatorët e sigurisë do të jenë të pranishëm në autobusë dhe të gatshëm për të marrë kontrollin manual nëse kërkohet për ndonjë arsye.

Autobusët do drejtojnë udhëtimin 20-minutësh rreth rrugës West Cambridge. Ata do funksionojnë në mënyrë autonome për pjesën më të madhe të rrugës duke përdorur softuerin e drejtuar automatik të drejtimit Auto-Stack dhe teknologjinë më të fundit LIDAR dhe kamera për të identifikuar rreziqet e mundshme ndërsa lëvizin.

S'KA KOMENTE