Kina përfundoi ndërtimin e farit 55 m te lartë,që monitorohet nga rrjeti...

Kina përfundoi ndërtimin e farit 55 m te lartë,që monitorohet nga rrjeti satelitor.

94
SHPËRNDAJE

Kina përfundoi ndërtimin e farit në shkëmbin nënujor Zhubi, në Detin e Kinës Jugore. 
  
   
Fari me lartësi 55 metra nisi ndërtimin në tetorin e vitit 2015 dhe në majë ka një fanar me diametër 4.5 metra, me drita lëvizëse brenda. Ai monitorohet nga rrjeti satelitor Beidou. 

“Për të përmirësuar lundrimin, fari ka një sistem identifikimi automatik dhe me stacione me frekuenca të larta, të cilat ofrojnë shërbime efikase për lundrimin si koordinatat e vendndodhjes, udhëzime mbi orientimin dhe informacione për lundrimin e sigurt,” tha Zhang. 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.