Gjermania me papunësi më të ulët të të rinjve në Evropë

Gjermania me papunësi më të ulët të të rinjve në Evropë

52
SHPËRNDAJE

Lokomotiva e ekonomisë së Evropës, Gjermania, krahas dinamikës ekonomike dhe vëllimit të madh të eksportit tërheq vëmendje me papunësinë më të ulët të të rinjve mes vendeve të Bashkimit Evropian.

Papunësia e të rinjve, sidomos kur bëhet fjalë për ata që janë nën moshën 25 vjeç është një problem serioz në Evropë. Ky problem është bërë edhe më serioz që prej 8 vitesh më parë kur nisi kriza globale e cila filloi në vitin 2008 me shpalljen e falimentit nga banka amerikane e investimeve, Lehman Brothers dhe e cila për një kohë të shkurtër kaploi gjithë globin.

Sipas statistikave nga Zyra e Statistikave të Evropës (Eurostat) thuhet se papunësia e të rinjve në muajin mars të vitit 2016 në vendet e BE-së, është në kuotën e 19.1 për qind, ndërkohë që në vitin 2008 kjo përqindje ishte 15.9.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.