Frontex, në vitin 2015 shifra rekord e kalimeve te paligjshme te kufirit

Frontex, në vitin 2015 shifra rekord e kalimeve te paligjshme te kufirit

29
SHPËRNDAJE

Në vitin 2015, vendet e BE-së kanë raportuar 1.82 milionë “kalime te paligjshëme të kufirit”, një shifer rekord, gjashte here më shumë se viti i meparshem.

Keto te dhena jane bere te njohura nga Frontex, i cili ka vlerësuar në një milion ardhjet e emigrantëve në Europë.

Pjesen më te madhe te kalimeve të paligjshme të kufirit e zene emigrantët që vijnë nga ishujt grekë dhe Turqia.

Pjesa tjeter vjen nepermjet kalimit nga Ballkani.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.